Kocaeli Valiliği’nde “Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Koordinatörlüğü” kuruldu

Bal-Türk'ten Haberler
İçeriği Paylaş

Kocaeli Valiliği’inde Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Koordinatörlüğü kuruldu. Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan da koordinatörlükten sorumlu Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. 

Balkan Türkleri Talep Etmişti

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli Valiliği bünyesinde böyle bir birimin kurulmasının gerekliliğini yazılı olarak talep etmişti. Ekim Ayı içerisinde Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya Bal-Türk Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Halit Meriç, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Ar, Gençlik Kollarından Furkan Sarpken ve Sekreter Sevginar Kocaali’den oluşan heyet bir ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyarette Genel Başkan Çolakoğlu Valilik Bünyesinde kurulması talep edilen “Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Koordinatörlüğü” hakkında görüşlerini bir de sözlü olarak bildirmişti.

Vali Bey Sözünü Tuttu

Kocaeli Valisi Ercan Topaca Bal-Türk’ün ziyareti sırasında gelen bu talebe sıcak baktıklarını mevzuat incelemesi tamamlanır tamamlanmaz birimin kurulacağını ifade etmişti. Birimin kurulumuyla birlikte Kocaeli’de Türk Dünyası İl Koordinasyon Kurulunu oluşturma çalışmaları da başladı. Kocaeli’deki kamu kurumları ve Türk Dünyasını temsil eden sivil toplum kurumlarından temsilcilerin oluşturacağı İl Koordinasyon Kurulu önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak.


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.