Selanik’e Fransa Parkı inşa edilecek

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Selanik Belediyesi’nin botanik park projesi şehre inşa edilecek “Fransa Parkı” ile start alacak. Belediye yönetimi Selanik şehrini dünya çapından parklarla süslemek istiyor. Bu amaçla da park projelerine, Mart ayı içerisinde yeni belediye binası karşısına inşa edilecek olan “Fransa Parkı” ile start verilecek.

Azınlıkça Online Türkçeye çevridği habere göre, Çevre, Yaşam Kalitesi ve Serbest Alanlardan Sorumlu Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Konstandinos Zervas, bahse konu parkın inşası için finansmanın Selanik Fransa Büyükelçisi Christian Timonier tarafından sağlandığını açıkladı.

İlgili projenin hazırlandığı ve gerekli bitkilerin temin edildiği ifade edilirken, Selanik belediyesinin ise projeye sadece işçi gücü ile destek vereceği kaydedildi.

Belediyenin önümüzdeki dönemde derhal hayata geçirmeyi planladığı parkın ise “Bolonya (Bologna) Parkı” olduğu belirtildi. İtalyan şehrinin parka yerleştirilecek bitki ve ağaçları satın almayı kabul ettiği ifade edilirken, Selanik Belediyesi’ne ise uygun alanı bulmak kaldığı kaydedildi.

Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Konstandinos Zervas konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Selanik şehri ile kardeş şehir olan şehirlere başvurduk ve belediyemizde yeşilin geliştirilmesine destek olmalarını rica ettik. Amacımız, belediye bütçesine yük olmadan şehrimize yeni parklar inşa etmek” dedi.

Azınlıkça Online®


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.