İstanbul Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, bina kapasitesini arttırmak ve faaliyetleri için yeni alanlar oluşturmak amacıyla dernek binasında inşaat çalışması yürütüyor.
İnşaat kapsamında dernek, var olan binasına iki kat çıkıyor. Binanın şu anki işlevselliğini ileri bir boyuta taşıyacak proje bu yüzden sadece bir inşaat çalışması değil, aynı zamanda geleceğin inşa edilmesi anlamı da taşıyor. Zira inşaat bitiminde toplumun istifade edebileceği sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler için düşünülen modern ve kullanışlı alanlar yaratılmış olacak.
Geçtiğimiz Aralık ayında göreve başlayan Ediz Akgül başkanlığındaki dernek yönetimi inşaat projesiyle ilgili halkı bilgilendirmek için broşür de bastırdı. Broşürde dernek faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verilirken devam eden inşaatın tamamlanmasıyla birlikte nelerin gerçekleştirileceği hakkında açıklamalar yer alıyor.
Broşürün ilgili kısmında şu açıklamalara yer veriliyor:
Geleceğe dair hedeflerimiz
Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana bini aşkın üyemizin ve belediyelerimizin de desteğiyle kamu yararına çalışan bir dernek hüviyetiyle ülkemize ve toplumumuza eşsiz hizmetler sunmuştur.
2012 yılında derneğimizin 20. kuruluş yılını kutlayacak olmamız bizleri heyecanlandırarak motive ederken, hedeflerimizi de yükseltiyor. Öncelikle faaliyetlerimiz için ihtiyaç duyduğumuz fizikî imkânları sağlamak amacıyla dernek binamızın inşaatını tamamlamayı hedefliyoruz. İzinleri alınmış inşaat projesine göre halihazırdaki dernek binamıza iki kat daha çıkmayı modern bir dış cephe uygulamasıyla tamamlamayı hedefliyoruz.
Binamızın inşaatının tamamlanmasıyla birlikte:
* Dernek binamız içerisinde modern ve zengin bir kütüphane kurulacaktır. Kütüphanemizde dijital kitaplar ve kaynakların yanında basılı eserler de yer alacaktır. Amacımız derneğimiz kütüphanesini, Boşnak kültürü ve tarihi alanında akademik düzeyde ve zengin bir merkez haline getirmektir.
* Dernek binamızda, Boşnak tarihine, kültürüne ve folkloruna dair eserlerin, belgelerin, eşyaların vb. sergilendiği bir müze oluşturulacaktır.
* Satranç, folklor, resim, müzik gibi gelenekselleşmiş faaliyet alanlarımıza; Matematik, Edebiyat, Dil ve Felsefe kulüplerini de ekleyeceğiz. Her bir faaliyet alanına bağımsız bir mekân tahsis etmek ve teknik altyapı unsurlarını sağlamak suretiyle, alanının uzmanı değerli isimlerle çocuklarımızı, gençlerimizi buluşturacağız.
* Dernek binamızda bölgesel yayın yapacak bir radyo kanalı kurulacaktır.
* Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren kulüplerimizin üretimlerini değerlendireceğimiz bir periyodik yayın çıkaracağız.
* Bugüne kadar derneğimizi yalnız bırakmayan bini aşkın üyemizin, işadamlarımızın ve belediyelerimizin, derneğimizin 20. yılı vesilesiyle başlattığımız bu “seferberliğe” destek olacağına ilişkin inancımız tamdır. Bugüne kadar ve bundan sonra derneğimize emeği geçmiş/geçecek herkese, yürekten teşekkür ederiz.