Davutoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimas ile görüştü

Balkanlardan Haberler
İçeriği Paylaş

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı’na katılmak üzere Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Dışişleri Bakanı Stavros Dimas 31 Ocak Salı günü akşamı Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri (GDAÜ) İşbirliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi. Balkan ülkelerini bir araya getiren GDAÜ Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Balkanlarda son dönemde kaydedilen gelişmeler ele alındı. Toplantıya ev sahibi Sırbistan’ın yanı sıra, Yunanistan, Hırvatistan, FYROM, Karadağ, Bosna Hersek, Slovenya, Bulgaristan, Arnavutluk, Romanya ve Türkiye dışişleri bakanları katıldılar.

GDAÜ Sırbistan Dönem Başkanlığı’nın faaliyet programının görüşüldüğü toplantıda, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği (AB) ile entegre olmasına destek verilmesi ve açık sorunların çözümlenmesi için bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi gereğine vurgu yapıldı.

Azınlıkça Online ekibinin haberine göre, Dışişleri Bakanı Stavros Dimas’ın 31 Ocak Salı akşamı GDAÜ Dışişleri Bakanlarına verilen resmî yemek öncesi Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldikleri belirtildi.

Dimas – Davutoğlu görüşmesinde ikili ilişkiler ve Yunanistan – Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi konuları değerlendirildi.

İki Dışişleri Bakanının, 2’nci Yunanistan – Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin hazırlıklarının yapılması amacıyla bakanlıklarındaki ilgili genel sekreterlerin Şubat ayında bir araya gelmeleri konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

Yunan ve Türk dışişleri bakanlığı genel sekreterlerinin yapacakları toplantının ardından muhtemelen bir ay sonra, 2’nci Yunanistan – Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin hazırlıklarına Dimas ve Davutoğlu’nun bir araya geleceği bakan düzeyindeki görüşmeyle devam edilecek.

Stavros Dimas ve Ahmet Davutoğlu’nun Belgrad’daki görüşmesinde ayrıca, ekonomik konularda Yunanistan ile Türkiye arasında büyük imkânların olabileceğini vurguladıkları öğrenildi.

Azınlıkça


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.