Kosova’da etkinlik gösteren Türk kültür dernekleri federasyon çatısı altında birleşme kararı aldı. Priştine’de bir araya gelen 8 Türk kültür sanat derneği, Kosova Türk Denekleri Federasyonu’nu (KTDF) kurdu. KTDF Başkanlığı görevine Priştine’den İsmail Bölükbaşı seçildi. Federasyon, kurucu derneklerinden birer üyenin yer aldığı Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Kültür, Sanat, Spor Dayanışma ve Yardımlaşma komisyonları ile faaliyet gösterecek.
KTDF Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında, federasyonun tanıtımı ve amaçları hakkında kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine bilgilendirme ziyaretlerinin yapılması kararlaştırıldı. Kosova Türk Dernekleri Federasyonunda, Priştine’nin “Gerçek” Kültür Sanat ve Spor Derneği, Mitroviça’nın “Birlik” Kültür ve Sanat Derneği, Vıçıtırın’ın “Çeşme” Kültür ve Sanat Derneği, Gilan’ın “Yarın” Kültür ve Sanat Derneği, Kültür ve Sanat Derneği, Prizren’in “MESK” Çokuluslu Derneği, Mamuşa’nın “Aşik Ferki” Kültür ve Sanat Derneği ile Doburçan’ın “Halit Gaş” Kültür ve Sanat Derneği yer alıyor.
PRİŞTİNE/Balkan Günlüğü
Merhaba ben gül turkiyeden buraya 4 ay önce geldik turkiyede işletmemiz vardı devrettik fakat alacağımızı alamadık burda eşim iş bulamadı her yere mail attım destek ricasında bulundum kimse dönmedi belki siz destek çıkarsınız 2 çocuğum var çok mağdur olduk. Çocuklarımizin ihtiyaçlarını alamaz olduk okula gidiyorlar. Eşim 38 yaşında daha önceden kuryelik şoförlük inşaat alanında çalıştı elinden her iş geliyor. Bize iş konusunda yardımcı olurmusunuz lütfen 🙏 psikolojik olarak çok çöktük yardım dilenmiyoruz iş istiyoruz çocuklarım icin destek talep ediyorum rica ediyorum belki iletimi görür insanlık namına yardımcı olursunuz