Uluslararası 9. Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali yapıldı ve ödülleri sahiplerini buldu

Ülkemizden Haberler
İçeriği Paylaş

Uluslararası 9. Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali 30-31 Mayıs ile 1-2-3 Haziran 2012 tarihlerinde İzmir Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi’nde (SAK) yapıldı.

Festivalin temaları “Avrasya Edebiyatı İzmir Buluşması”, “7’den 77’ye Eğitim Dünyamız”, “ Kadın Hakları ve Kadına Şiddetin Önlenmesi” olarak belirlendi.

 

Organizasyon öncülüğünü İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme Derneği (İZBA) ile Kıbrıs – Balkanlar – Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK)’in üstlendiği festivali Konak, Bayraklı, Balçova Belediyeleri, Ege Kadın Dayanışma Vakfı, Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi, Avrasya Gazetesi, İyiburnaz İlk Mezunları Platformu ve çok sayıda STK birlikte yaptılar.

30 Mayıs -2 Haziran 2012 Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi / Eşrefpaşa – İzmir Salonun da çeşitli konularla ilgili panel, konferanslar düzenlendi…

Her katılımcı kendi memleketiyle ilgili konuları katılımcılara intikal ettirdiler… katılımcıların bir kısmı kendi ülkelerindeki “Kadın Hakları İle İlgili Konuları” işlediler…

BATTAM Başkanı Dr. (hc) Özkan Hüseyin “Batı Trakya’da Türk Halk Kültürü” hakkında konuları ele alarak, katılımcıları bilgilendirdi… Çok sayıda dinleyiciye hitap etti. İyi Burnaz Orta Okul” öğrencilerine ve dişer katılımcılara  Batı Trakya ile ilgili türkülerden örnekler sundu…

Konuşmacıları, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’da izledi..

 

“İyi Burnaz Orta Okul” Öğretmenleri de Uluslar arası düzeyde düzenlenen ödül törenine davet edilen temsilciler için özel bir program düzenlemişler… Oku öğrencilerin den oluşan değişik yörelere ait folklor gösterilerinde bulundular…

 

İzba & Kibatek I. Avrasya Edebiyatı İzmir Buluşması

30 Mayıs -2 Haziran 2012 Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi / Eşrefpaşa – İzmir

 

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN YABANCI TEMSİLCİLER VE ÜLKE KONUŞMACILARI:

1) Doç. Dr. Tamilla ALİYEVA ” Çağdaş Türkiye ve Azerbaycan Şairlerinde Evrensel Konular” “Kadın hakları” (Öğretim Üyesi /AZERBAYCAN )

2) Dr. Rasim AŞIN “Türk Dünyası’nda Yakınlaşmada Tiyatronun Rolü” (Yug Tiyatrosu Yönetmeni / Bakü – AZERBAYCAN)

3) Uğur Türkan NAVRUZ Kadına şiddete hayır panelist (Ressam / Lefke – KKTC)

4) Dr. Özkan HÜSEYİN “Batı Trakya’da Türk Halk Kültürü” (BATTAM Başkanı/ Batı Trakya -YUNANİSTAN)

5) Ayşegül YARGIN Manas Üniversitesi Çağdaş Kırgızistan Edebiyatı… Panelist

6) Taib AİSSE AMAL Birliği Başkanı (FAS – Kazablanka)

7) Brahim AUDOUD Gazeteci – çevirmen (FAS – Kazablanka)

Ayrıca, Türkiyeli akademisyenlerin bildirileri programda yer aldılar.

 


İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.